Bamboe bestrijden

Bamboe is hardnekkig en kan zich snel verspreiden, waardoor het een echte nachtmerrie kan zijn voor tuiniers. Het kan een mooie en natuurlijke uitstraling aan je tuin geven, maar het kan ook een serieus probleem vormen als het ongecontroleerd groeit en de grond binnendringt. In dit blog zullen we je vertellen hoe je bamboe kunt bestrijden en ervan af kunt komen.

Allereerst moet je weten welk type bamboe je hebt. Er zijn twee soorten bamboes: clumping en running. Clumping bamboe groeit langzaam en vormt kleine bossen, terwijl running bamboe agressief is en zich snel verspreidt door middel van ondergrondse wortelstokken. Het is belangrijk om te weten welk type bamboe je hebt, omdat de bestrijdingsmethoden verschillen.

Als je running bamboe hebt, kun je deze als volgt bestrijden:

Stap 1: Graaf een gracht rondom de bamboe met een breedte van ongeveer 60 cm. Graaf ten minste 60-90 cm diep om de ondergrondse wortels af te snijden en de bamboe te isoleren van de rest van de tuin. Zorg ervoor dat de gracht recht naar beneden gaat, anders kan het bamboe het gat vullen met zijn wortels.

Stap 2: Verwijder alle bovengrondse scheuten met een paar tuinhandschoenen en een schop. Knip de scheuten af ​​op grondniveau en gebruik een spiegeltje om te bepalen waar de scheuten vandaan komen.

Stap 3: Maak vervolgens de bodem van de gracht glad en bedek het met een stevig wortelwerend doek. Dit zal verdere groei van de wortels voorkomen en het bamboe isoleren van de rest van de tuin.

Stap 4: Vul de gracht met grind, verdichte grond of baksteen om te voorkomen dat de bamboewortels terugkeren. Zorg ervoor dat er geen gleuven zijn, anders kan de bamboe nog steeds ondergronds groeien.

Als je clumping bamboe hebt, is het proces iets eenvoudiger:

Stap 1: Graaf rond de zijkanten van de bos, ongeveer 30 cm diep. Dit zal de boom niet schaden, maar maakt het wel mogelijk om de ondergrondse wortelstokken te identificeren.

Stap 2: Snijd de wortelstokken af ​​met een schop. Verwijder vervolgens de overtollige wortelstokken en vul de grond terug aan.

Stap 3: Controleer regelmatig de plek waar de boom groeit om ongewenste groei te detecteren.

Veelgestelde vragen

Q: Is het mogelijk om bamboe volledig uit te roeien?
A: Ja, hoewel het een tijdrovend proces kan zijn. Het is belangrijk om regelmatig te controleren op nieuwe scheuten om de groei te stoppen.

Q: Is het veilig om bamboe uit te graven?
A: Ja, zolang je voorzichtig bent bij het maken van de gracht om de bamboe, zal het verwijderen van de wortels geen schade aanrichten.

Q: Waar kan ik het wortelwerende doek kopen?
A: Wortelwerend doek is verkrijgbaar bij de meeste tuincentra en bouwmarkten.

Bamboe kan een prachtige toevoeging zijn aan elke tuin, maar het is belangrijk om het onder controle te houden. Door de juiste stappen te nemen, kun je voorkomen dat bamboe ongecontroleerd groeit en je tuin overneemt. Met een beetje geduld en doorzettingsvermogen kun je bamboe gemakkelijk bestrijden en ervan af komen.


Geplaatst

in

door

Tags: