Behangersbij bestrijden

Behangersbijen kunnen behoorlijk vervelend zijn. Ze maken nesten in muren of andere structuren en veroorzaken schade. Het bestrijden van een behangersbij is dan ook essentieel om te voorkomen dat ze zich verder verspreiden en nog meer schade veroorzaken. In deze blog bespreken we hoe je een behangersbij effectief kunt bestrijden.

Stap 1: Identificeer de behangersbij
Het eerste dat je moet doen bij het bestrijden van een behangersbij is om te identificeren welke soort het is. De Europese behangersbij is bijvoorbeeld minder agressief en zorgt voor minder schade dan de Amerikaanse behangersbij. Eenmaal geïdentificeerd kun je bepalen welke bestrijdingsmethoden het meest effectief zijn.

Stap 2: Vind het nest
Eenmaal de soort behangersbij geïdentificeerd zijn ze soms eenvoudiger op te sporen aan de hand van hun karakteristieke patronen in een bepaald materiaal of een specifieke plek waar het nest normaliter wordt gebouwd. Inspecteer de muren, het dak of andere oppervlakten waar de bijen zich wellicht nestelen en zoek naar openingen in het oppervlakte waar ze in en uitvliegen.

Stap 3: Maak het nest klaar voor behandeling
Zorg voordat u met de behandeling van het nest begint ervoor dat u beschermende kleding en een masker draagt en alle ramen en deuren in de buurt sluit. Hiermee zorg je ervoor dat eventuele bijen die ontsnappen niet de buurt in vliegen en op jacht gaan naar nieuwe nestplaatsen. Gebruik vervolgens een insectenspray om het nest te behandelen en zorg ervoor dat het product een pyrethroïde bevat. Spray het nest vervolgens grondig binnen vanaf de buitenkant door middel van kieren of op plekken waar de belagers in- en uitvliegen.

Stap 4: Verwijder de nesten
Na de behandeling kunnen de bijen nog steeds actief lijken, maar meestal worden ze afgeschrikt door de spray. Het is dan belangrijk om de nesten te verwijderen en eventuele broedkamers te vernietigen. Hiermee laat je geen voedingsstoffen achter die de volgende generatie behangersbijen nodig heeft om zichzelf te voeden.

Veelgestelde vragen

Q: Kan ik de nesten beter professioneel laten bestrijden?
A: Als u een allergische reactie heeft op bijensteken of als u het gevoel heeft dat u niet zelf de behangersbijen kunt bestrijden, dan is het altijd beter om professionele hulp in te roepen. Deze specialisten beschikken over de juiste kennis, ervaring en materialen om het probleem op een efficiënte en veilige manier op te lossen en daarbij elke mogelijke invloed op het milieu zoveel mogelijk te minimaliseren.

Q: Is er een manier om het nest volledig te voorkomen?
A: Ja, door regelmatig en grondig onderhoud van uw huis kunt u voorkomen dat er gaten ontstaan in de structuur waar de behangersbijen zich in kunnen nestelen. Het dichten van mogelijke toegangspunten met expandeerbaar schuim of coatings kan ook helpen voor een passieve bescherming tegen ongewenste gasten.


Geplaatst

in

door

Tags: