Bonenkever bestrijden

Bonenkevers zijn een veelvoorkomend probleem voor boeren en thuis tuiniers. Deze kevers brengen schade toe aan bonen, erwten en andere gewassen die bonenkevers als prooi beschouwen. Als je merkt dat je planten zijn geïnfecteerd met bonenkevers, maak je dan geen zorgen. In deze blog leer je hoe je bonenkevers bestrijdt.

Allereerst moet je de bonenkevers identificeren. Bonenkevers zijn roodbruin van kleur en hebben duidelijke groeven op hun lichaam. Als je planten worden opgegeten, kijk dan goed of je bonenkevers ziet rondhangen. Als je er een ziet, weet je dat je een probleem hebt.

Nu dat je het probleem hebt vastgesteld, is het tijd om het aan te pakken. Hier zijn de stappen voor het bestrijden van bonenkevers:

1. Verwijder geïnfecteerde planten
Als je slechts enkele aangetaste planten hebt, is het het beste om ze te verwijderen voordat de infectie zich verspreidt naar andere planten. Haal de planten eruit waarvan je zeker weet dat ze geïnfecteerd zijn en gooi ze weg.

2. Maak de grond schoon
Verwijder alle resten van de geïnfecteerde planten en gooi die weg. Verwijder ook alle resten van bonen of andere zaden die nog op de grond liggen. Verwijder zoveel mogelijk van de grond rondom de plant. Dit zal helpen om de volwassen bonenkevers te verwijderen en hun voortplanting te verminderen.

3. Zet valletjes
Als je denkt dat er nog steeds bonenkevers in je tuin zijn, zet dan valletjes. Deze zijn verkrijgbaar bij tuincentra en zijn gemaakt om de bonenkevers te lokken en te vangen.

4. Gebruik pesticiden
Als de bovenstaande methoden niet werken, gebruik dan pesticiden. Kies een pesticiden die geschikt is voor de soort planten die je wilt behandelen. Raadpleeg altijd de instructies en veiligheidsvoorschriften voordat je pesticiden gaat toepassen.

Veelgestelde vragen:

1. Zijn bonenkevers schadelijk voor mensen als ze worden gegeten?
Nee, bonenkevers zijn niet schadelijk voor mensen als ze worden gegeten.

2. Hoe voorkom je bonenkevers in de toekomst?
Houd je tuin schoon en verwijder plantresten. Zorg er ook voor dat je zaden van een gecertificeerde bron koopt.

3. Is het veilig om pesticiden te gebruiken?
Ja, mits de instructies en veiligheidsvoorschriften worden gevolgd.

4. Hoe weet ik of ik een professionele ongediertebestrijder moet inhuren?
Als je al de bovenstaande methoden hebt geprobeerd en de bonenkevers nog steeds niet weg zijn, neem dan contact op met een professionele ongediertebestrijder voor advies en hulp.


Geplaatst

in

door

Tags: