Boomwants bestrijden

Heb jij last van een boomwants in je tuin? Dan weet je vast wel hoe vervelend deze beestjes kunnen zijn. Een boomwants kan je planten en bomen flink beschadigen, waardoor ze er minder mooi uitzien en zelfs dood kunnen gaan. Gelukkig kun je een boomwants op verschillende manieren bestrijden. In deze blog lees je alles over het bestrijden van een boomwants, van begin tot einde.

Stap 1: Herken de boomwants

Voordat je een boomwants kunt bestrijden, moet je natuurlijk wel weten wat het is en hoe je hem herkent. Een boomwants is een insect dat behoort tot de familie Pentatomidae, oftewel de schildwantsen. Het beestje is ongeveer 1,5 tot 2 cm lang en heeft een schildachtig lichaam in de vorm van een driehoek. De kleur van de boomwants is over het algemeen groenachtig of bruinachtig en het diertje heeft een kenmerkende stippellijn op zijn schild.

Stap 2: Verminder de populatie

Zodra je een boomwants hebt herkend, is het zaak om de populatie zoveel mogelijk te verminderen. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Een van de meest effectieve methodes is het gebruik van een speciale stofzuiger die is ontwikkeld voor het opzuigen van insecten. Deze stofzuiger trekt de beestjes aan met behulp van een speciale geur en zuigt ze vervolgens op. Je kunt de stofzuiger gebruiken om de boomwantsen van je planten en bomen af te zuigen.

Stap 3: Gebruik chemische middelen

Als de populatie nog te groot is om met een stofzuiger te bestrijden, kun je ervoor kiezen om chemische middelen in te zetten. Hierbij is het belangrijk om te kiezen voor middelen die specifiek zijn ontwikkeld voor de bestrijding van schildwantsen. Deze middelen zijn verkrijgbaar bij tuincentra en speciaalzaken en zijn over het algemeen niet schadelijk voor andere insecten en planten. Lees altijd goed de gebruiksaanwijzing voordat je de middelen gebruikt.

Stap 4: Voorkom een nieuwe plaag

Als je de boomwantsen hebt bestreden, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen nieuwe plaag ontstaat. Dit kun je doen door je planten en bomen regelmatig te inspecteren op nieuwe insecten. Ook kun je preventief middelen inzetten om een nieuwe plaag te voorkomen.

Veelgestelde vragen

1. Kun je een boomwants ook met een tuinslang wegspoelen?

Ja, dat kan, maar het is niet de meest effectieve methode. Vaak blijven er toch nog insecten achter en bovendien kunnen ze zich weer snel verplaatsen.

2. Zijn chemische middelen schadelijk voor andere dieren en planten?

Als je de juiste middelen gebruikt, zijn ze niet schadelijk voor andere dieren en planten. Lees altijd de gebruiksaanwijzing voordat je de middelen gebruikt.

3. Wat kun je doen om een nieuwe plaag te voorkomen?

Je kunt preventief middelen inzetten om een nieuwe plaag te voorkomen en regelmatig je planten en bomen inspecteren op nieuwe insecten.


Geplaatst

in

door

Tags: