Cicaden bestrijden

De strijd tegen cicaden – een insect dat bekend staat om het produceren van een irritant en hard geluid – kan voor veel mensen een nachtmerrie zijn. Het overstijgt echter wel de frustratie van het geluid en kan een nadelig effect hebben op de vegetatie rondom de woning. Dit kan leiden tot het afsterven van prachtig groen gras en bloemen. Gelukkig kunnen we deze insecten bestrijden. In deze blog bespreken we enkele stappen die je kunt ondernemen om een cicadenplaag effectief te bestrijden.

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen wat cicaden aantrekt. Deze insecten worden aangetrokken door vochtige delen van de grond, zoals in de buurt van een vijver of zwembad. Vooraleer je overgaat tot het bestrijden van cicaden, kun je dus best eens kijken naar de omgeving rondom je woning en nagaan of je een vochtig probleem hebt. Als dat het geval is, dan is het goed om hier ook iets aan te doen.

Als je de aanpak wilt beginnen, start je het best met de buitenkant van je huis. Sprays en insecticiden zijn bijvoorbeeld goede middelen om de cicaden te doden. Je kunt ervoor kiezen om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen, of gebruik maken van een speciaal product dat je online kunt bestellen.

Indien je in een regio woont waar zich veel cicaden bevinden, kan de aanpak van deze insectenplaag meer gefaseerd verlopen. Eén manier is om de plaag te bestrijden door hun eieren te vernietigen. Na het verdwijnen van de cicaden in de winter, leggen deze insecten hun eieren op de grond. Door de eieren te verdelgen, kun je het volgende seizoen al flink wat cicadenplagen voorkomen.

Er bestaan ook speciale vallen die de cicaden aantrekken. Deze vallen bevatten een kleverige stof die ervoor zorgt dat, wanneer de cicaden langs de kleefpastille komen, ze eraan blijven plakken. Hoewel deze methode nuttig kan zijn, kan dit wel een tijdrovende klus zijn.

Als u nog meer wilt bestrijden, is het belangrijk om te begrijpen dat het ongedierte regelmatig kan terugkeren. Dit betekent dat naast het bestrijden van de cicaden, je ook preventieve maatregelen moet nemen. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van een gezonde en droge omgeving rondom je woning. Je kunt ook overwegen om planten te gebruiken die cicaden minder aantrekken dan andere.

Hoe weet ik of ik een cicadenplaag heb?

Cicaden kunnen overal voorkomen. Je ziet ze bijvoorbeeld vaak in struiken, bomen, gazons en andere buitengebieden. Het geluid dat de insecten produceren is echter ook een goed teken dat ze daar zijn. Om er zeker van te zijn dat je een cicadenplaag hebt, kun je het best een professionele ongediertebestrijder raadplegen.

Is het gebruik van insecticiden veilig?

Insecticiden zijn over het algemeen veilig, mits ze op een eerlijke en veilige manier worden gebruikt. Zo is het belangrijk om de juiste hoeveelheid van het product te gebruiken, de instructies op de verpakking te lezen en het product op een veilige manier op te slaan (waar kinderen en huisdieren er niet bij kunnen).

Tot slot

Het bestrijden van cicaden kan een tijdrovende klus zijn, maar het is belangrijk om snel actie te ondernemen. Het is beter om de eerste tekenen van een cicadenplaag te herkennen en de juiste stappen te ondernemen, dan te wachten tot de situatie volledig uit de hand loopt. Met de bovengenoemde tips is het mogelijk om deze insectenplaag teniet te doen en de gewenste rust terug te brengen in de buurt van je woning.


Geplaatst

in

door

Tags: