Citroengeranium stekken

Citroengeraniums zijn prachtige planten die veel in tuinen en op balkons te vinden zijn. De geur van citroengeraniums wordt vaak omschreven als fris en citroenachtig. Het zijn planten die veel verzorging nodig hebben, maar het is zeker de moeite waard om ze in je tuin of op je balkon te hebben. In deze blog bespreken we hoe je een citroengeranium kunt stekken en welke methoden het meest effectief zijn.

Stap 1: Kies de juiste citroengeraniums om te stekken

Voordat je begint met stekken, is het belangrijk om te weten welke citroengeraniums het beste gestekt kunnen worden. Het is belangrijk om te weten dat niet alle citroengeraniums geschikt zijn om te stekken. Kies voor citroengeraniums die gezonde, stevige stelen hebben en waarvan de bladeren niet verkleurd zijn. De meest geschikte citroengeraniums om te stekken zijn diegene die goed doorworteld zijn.

Stap 2: Neem de stekken

Om stekjes te nemen van de citroengeranium, snijd je met een scherp mesje een stukje van de steel af van ongeveer 5 cm. Zorg ervoor dat er minimaal één paar bladeren aan de stek zit. Verwijder de onderste bladeren van de stek en laat het bovenste paar zitten.

Stap 3: Plant de stekken

Zodra je de stekken hebt genomen, plant je ze in potjes met goed doorlatende potgrond. Maak een gat in de potgrond en steek de stek er voorzichtig in. Zorg ervoor dat de stek goed vastzit in de potgrond.

Stap 4: Verzorg de stekken

Het is belangrijk om de stekken goed te verzorgen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Plaats de potjes op een lichte plaats, maar niet in direct zonlicht. Na een paar weken zul je zien dat er wortels beginnen te groeien uit de stekken.

Veelgestelde vragen:

1. Wanneer is de beste tijd om citroengeraniums te stekken?
De beste tijd om citroengeraniums te stekken is in het voorjaar of de vroege zomer.

2. Hoe groot moeten de potjes zijn waarin ik de stekken plant?
Gebruik potjes van ongeveer 10 cm in diameter.

3. Moet ik de stekken bemesten?
Nee, het is beter om de stekken niet te bemesten totdat ze goed zijn geworteld.

4. Kan ik de stekken buiten planten?
Ja, wanneer de stekken goed geworteld zijn, kunnen ze buiten geplant worden op een lichte, zonnige plaats.

5. Hoe vaak moet ik de stekken water geven?
Geef de stekken alleen water wanneer de potgrond droog aanvoelt. Overbevloeiing kan leiden tot schimmel en rot.

6. Hoe lang duurt het voordat de stekken wortels krijgen?
Dit kan variëren van enkele weken tot enkele maanden.

Het stekken van een citroengeranium is een leuke en makkelijke manier om je tuin of balkon te vullen met deze heerlijk geurende planten. Door de stekken goed te verzorgen zullen ze snel uitgroeien tot gezonde, volgroeide planten. Veel succes met het stekken van jouw eigen citroengeraniums!


Geplaatst

in

door

Tags: