Crassula hottentot stekken

Crassula Hottentot – Stekken om te vermenigvuldigen

Ben je op zoek naar een manier om je Crassula Hottentot te vermenigvuldigen? Een effectieve manier is door middel van stekken. In deze blog leer je hoe je stap voor stap Crassula Hottentot stekken kunt maken en verzorgen, welke variant het beste gestekt kan worden en welke methoden het meest effectief zijn.

Stap 1: Kies de beste variant Crassula Hottentot om te stekken

Hoewel het mogelijk is om elke variant Crassula Hottentot te stekken, worden de compacte, dikke en vlezige bladeren van de Crassula Hottentot ‘Big Green’ vaak aanbevolen voor het stekken, omdat die bladeren snel wortels vormen en met succes kunnen groeien.

Stap 2: Kies het juiste gereedschap

Voor het stekken van de Crassula Hottentot heb je nodig: een scherp mes, een snijplank en een kweekbak of kleine potjes.

Stap 3: Snij de bladeren af

Omdat de Crassula Hottentot ‘Big Green’ bladeren compact, dik en vlezig zijn, is het het beste om de bladeren te snijden met een scherp mes op een snijplank. Het is aan te raden om ten minste twee gezonde bladeren te snijden voor elk potje waarin je de stekken plant.

Stap 4: Laat de bladeren drogen

Laat de gesneden bladeren ongeveer een dag drogen totdat de randen droog zijn en er een laagje kurk op de wond is gevormd. Op deze manier voorkom je dat de bladeren gaan rotten en zorg je ervoor dat ze beter wortelen.

Stap 5: Vul een kweekbak met potgrond

Voor het planten van de stekken heb je een kweekbak of kleine potjes nodig. Vul deze met potgrond en maak er in het midden een gaatje in van ongeveer 1 cm diep.

Stap 6: Plant de stekken

Plaats de droge bladeren in het gaatje in de potgrond. Bedek de onderste 2/3 van het blad in de grond en laat de top van de bladeren boven de grond zichtbaar.

Stap 7: Geef water

Geef de stekken water door de grond licht vochtig te houden, maar niet te nat. Het is belangrijk om te voorkomen dat de stekken wegrotten door te veel water.

Stap 8: Bewaar op een lichte locatie

Plaats de kweekbak op een lichte locatie, maar vermijd direct zonlicht. De plant heeft licht nodig om te groeien en is gevoelig voor verbranding door de zon.

Kweektips voor Crassula Hottentot stekken:

– Geef de stekken geen water tot de potgrond droog is, dit kan ervoor zorgen dat de wortels sneller groeien.

– Houd de Kweekbak op een temperatuur tussen 20 en 25 graden.

– Controleer regelmatig de potgrond om te zien of er tekenen van schimmel zijn.

Veelgestelde vragen

1. Wanneer kan ik de stekken verpotten?

Antwoord: Na ongeveer 3 tot 4 weken beginnen de stekken wortels te vormen. Als de wortels ongeveer 1 of 2 cm lang zijn, kunt u de stekken voorzichtig uit de kweekbak halen en in kleine potjes verplanten.

2. Hoe vaak moet ik de stekken water geven?

Antwoord: Geef de stekken licht water als de potgrond droog is. Het is belangrijk om te voorkomen dat de stekken te nat worden.

3. Hoe kan ik voorkomen dat mijn Crassula Hottentot stekken worden aangetast door insecten?

Antwoord: Het gebruik van een natuurlijke insectenspray of handmatig verwijderen van insecten kan helpen om uw planten gezond te houden. Houd de plant in ieder geval regelmatig in de gaten en verwijder indien nodig beschadigde bladeren.


Geplaatst

in

door

Tags: