Drakenbloedboom stekken

Dracaena, beter bekend als de drakenbloedboom, is een populaire kamerplant vanwege zijn luchtzuiverende eigenschappen en zijn unieke uitstraling. Een manier om nog meer van deze prachtige planten te hebben, is door ze te stekken. Het stekken van de drakenbloedboom is een eenvoudig proces dat zelfs beginners gemakkelijk kunnen doen. In dit blog vind je alles wat je moet weten over het stekken van een drakenbloedboom.

Aanbevolen drakenbloedboom om te stekken

De Dracaena Marginata wordt gezien als de beste boom om te stekken. Het is mogelijk om andere typen drakenbloedbomen te stekken, maar de Dracaena Marginata is het beste omdat deze zich gemakkelijker laat stekken en snel wortel schiet.

Hoe stek je een drakenbloedboom?

Benodigdheden:
– Scherp mes of schaar
– Pot
– Potgrond
– Water
– Plastic folie

Stap 1: Het is belangrijk om een gezonde stengel te kiezen om te stekken. Deze stengel moet minimaal vier gezonde bladeren hebben. Haal de onderste bladeren van de stengel af tot ongeveer 6 centimeter vanaf de onderkant.

Stap 2: Maak een rechte snede onderaan de stengel. Dit moet in een hoek van 45 graden zijn omdat de stek beter wortelt bij een schuine hoek.

Stap 3: Vul de pot met potgrond en maak een gaatje van ongeveer 2 centimeter diep. Plaats de stek in het gaatje en druk de aarde stevig aan zodat de stek goed vastzit.

Stap 4: Geef de stek voldoende water tot het water de onderkant van de pot bereikt. Plaats de pot op een warme plek in het indirecte zonlicht.

Stap 5: Bedek de pot met plastic folie om een vochtige omgeving te creëren waardoor de stek gemakkelijk wortel kan schieten. Zorg ervoor dat de folie de stek niet aanraakt.

Stap 6: Na ongeveer 4 tot 6 weken zou de stek moeten gaan wortelen. Controleer of de stek wortel heeft geschoten door er voorzichtig aan te trekken. Als de stek weerstand biedt, betekent dit dat hij is geworteld.

Stap 7: Verwijder de plastic folie en geef de stek de nodige voeding en water om verder te groeien.

Verzorging van de drakenbloedboom stekken

– Het is belangrijk om de stekken voldoende water te geven, maar zorg ervoor dat de aarde niet te nat wordt.
– Zet de stekken op een warme en lichte plek, maar niet in direct zonlicht.
– Geef de stekken ongeveer eens per twee weken voeding, zodat ze snel kunnen groeien.
– Verpot de stekken naar een grotere pot als ze te groot worden.

Veelgestelde vragen

1. Hoe lang duurt het voordat mijn drakenbloedboom stek is geworteld?
Het duurt ongeveer 4 tot 6 weken voordat de drakenbloedboom stekjes wortel hebben geschoten.

2. Moet ik de drakenbloedboom stekken vaak water geven?
Geef de stekken regelmatig water, maar zorg ervoor dat de aarde niet te nat wordt.

3. Moet ik de stekken bemesten?
Ja, het is belangrijk om de stekken eens per twee weken te voeden zodat ze snel kunnen groeien.

Stekken van Dracaena, oftewel de drakenbloedboom, is een gemakkelijke manier om meer van deze populaire en mooie planten te krijgen. Met de juiste zorg en aandacht, kunnen deze stekken snel groeien tot volwaardige planten. Plan je stekken tijdig en geniet van de schoonheid van deze prachtige kamerplant.


Geplaatst

in

door

Tags: