Ekster bestrijden

Eksters zijn prachtige vogels, maar helaas kunnen ze soms voor problemen zorgen in onze tuinen en omgeving. Of je nu wilt voorkomen dat ze je tuin vernielen of dat ze andere vogels verjagen, er zijn verschillende manieren om een ekster te bestrijden.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat alle vogels in Nederland worden beschermd door de wet. Dat betekent dat het niet zomaar is toegestaan om vogels te doden of te vangen. Het is dus belangrijk om altijd op een diervriendelijke manier te werk te gaan.

Een diervriendelijke manier om een ekster te bestrijden is door gebruik te maken van een vogelverschrikker. Dit kan een pop zijn die lijkt op een roofvogel of een ballon in de vorm van een uil. Zet deze strategisch neer in je tuin en verplaats hem elke paar dagen om te voorkomen dat de eksters wennen aan de aanwezigheid ervan. Een andere optie is om een stroomdraad te plaatsen die de ekster afschrikt.

Als de ekster toch blijft terugkeren, kun je gebruik maken van een vogelvriendelijk middel zoals een speciale spray die niet schadelijk is voor de vogel. Deze sprays zijn verkrijgbaar in tuincentra of online.

Het is verder belangrijk om te zorgen voor voldoende schuilplaatsen voor andere vogels in je tuin. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van struiken of het ophangen van nestkastjes op een veilige plaats. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de voederplaats voor vogels niet te dicht bij de plaats staat waar de ekster steeds terugkomt.

Mocht je nog steeds problemen hebben met de ekster, dan is het verstandig om contact op te nemen met een professionele vogelbestrijder. Zij kunnen je adviseren over de beste en meest diervriendelijke aanpak.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste manier om een ekster te bestrijden?

De beste manier om een ekster te bestrijden is door gebruik te maken van diervriendelijke middelen, zoals een vogelverschrikker, een stroomdraad of een vogelvriendelijke spray.

Is het toegestaan ​​om eksters te doden?

Alle vogels in Nederland worden beschermd door de wet. Het is daarom niet toegestaan om vogels te doden of te vangen, tenzij dit wordt gedaan door professionele vogelbestrijders.

Hoe kan ik voorkomen dat eksters mijn voederplaats voor vogels overnemen?

Het is belangrijk om voldoende schuilplaatsen voor andere vogels in je tuin te creëren. Plaats bijvoorbeeld struiken en nestkastjes op een veilige plek. Zorg er ook voor dat de voederplaats niet te dichtbij de plaats staat waar de ekster steeds terugkomt.


Geplaatst

in

door

Tags: