Hemelboom bestrijden

Als je een tuin hebt, is de kans groot dat je ooit het woord ‘hemelboom’ hebt gehoord. Sterker nog, je hebt waarschijnlijk geklaagd over het zoemende geluid dat de boombladeren produceren. De hemelboom, ook wel bekend als ‘Ailanthus altissima’ is een invasieve soort die afkomstig is uit Oost-Azië. Deze boom heeft de neiging om snel te groeien en zichzelf te verspreiden, wat kan leiden tot problemen voor omliggende bomen en planten. Maar vrees niet, in dit artikel gaan we het hebben over hoe je een hemelboom kunt bestrijden.

Stap 1: Herken de hemelboom
Het eerste wat je moet doen is ervoor zorgen dat je weet hoe een hemelboom eruit ziet. De hemelboom heeft grote, oneven geveerde bladeren die lijken op die van een walnootboom. De bladeren kunnen variëren van 30 tot 90 cm, afhankelijk van de leeftijd en grootte van de boom. De schors van een hemelboom is glad en lichtgrijs van kleur met witte vlekken.

Stap 2: Identificeer het probleemgebied
Als je een hemelboom in je tuin hebt, is de kans groot dat deze zich snel heeft verspreid. Identificeer welk gebied je wilt behandelen. Het kan zijn dat je de boom volledig wilt verwijderen, of dat je alleen de groei wilt beperken. Dit kan afhangen van de grootte van de boom, de bijbehorende kosten, en je eigen voorkeuren.

Stap 3: Voer een grondige snoeibeurt uit.
Om de groei van de hemelboom te beperken, is het belangrijk om regelmatig te snoeien. Begin met het snoeien van alle takken die in de richting van je tuin groeien en zorg ervoor dat ze tot aan de basis worden afgeknipt. Dit helpt om de verspreiding van de boom te beperken.

Stap 4: Gebruik herbiciden
Herbiciden zijn chemicaliën die worden gebruikt om onkruid, struiken en andere ongewenste vegetatie te doden. Om een hemelboom te bestrijden, doe je best om een herbicide te gebruiken dat speciaal is ontworpen voor invasieve soorten. Er zijn verschillende soorten herbiciden die beschikbaar zijn, die elk een verschillend niveau van impact hebben op het milieu en de gezondheid.

Stap 5: Verwijder de boom volledig
Als je de hemelboom volledig wilt verwijderen, is de beste manier om dit te doen door een professionele boomverwijderingsdienst in te huren. Een professionele dienst heeft de juiste uitrusting om de boom veilig te verwijderen zonder omliggende planten te beschadigen. Bovendien wordt de boom op een geschikte manier verwijderd, wat de verspreiding van de hemelboom effectief voorkomt.

Veelgestelde vragen:

1. Zijn hemelbomen gevaarlijk?
Hoewel hemelbomen niet per se gevaarlijk zijn, kunnen ze wel hinderlijk zijn als ze zich snel verspreiden en geen ruimte laten voor andere planten. Daarnaast kan het zoemende geluid van de bladeren van de boom hinderlijk zijn.

2. Hoe lang duurt het voordat een hemelboom is uitgeroeid?
Het uitroeien van een hemelboom kan enige tijd in beslag nemen, vooral als de boom groot is. Je moet blijven snoeien en herbiciden gebruiken om de groei van de boom te beperken.

3. Hoe kan ik voorkomen dat een hemelboom zich verspreidt?
Om te voorkomen dat een hemelboom zich verspreidt, moet je regelmatig snoeien en herbiciden gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat je de boom volledig verwijdert als je hem helemaal kwijt wilt. En zorg er natuurlijk voor dat je geen nieuwe hemelbomen plant in je tuin.


Geplaatst

in

door

Tags: