Kelderzwam bestrijden

Het bestrijden van een kelderzwam: Tips en tricks

We hebben er allemaal weleens last van gehad, een kelderzwam die ons leven in de kelder letterlijk en figuurlijk verpest. Niet alleen is het een onaangename geur die zich verspreidt, het kan ook nog eens gevaarlijk zijn voor de gezondheid van de bewoners. Maar maak je geen zorgen, in deze blog geven we je een stapsgewijze handleiding om van je kelderzwam af te komen.

Stap 1: Herken de kelderzwammen
Voordat je aan de slag gaat met het bestrijden van de kelderzwam, is het belangrijk om te weten welke soort kelderzwam je hebt. Er zijn verschillende soorten kelderzwammen met allemaal verschillende eigenschappen. De meest voorkomende kelderzwam is de huiszwam en deze verspreidt zich snel door de hele kelder. Daarnaast heb je nog de kelderzwam of de serpentijnzwam. Om erachter te komen welke kelderzwam je hebt kun je het beste een expert raadplegen.

Stap 2: Maak de kelder leeg
Voordat je begint met het bestrijden van de kelderzwam is het belangrijk om de gehele kelder leeg te maken. Hierdoor kun je de kelderzwam beter zien en heb je meer ruimte om te werken. Daarnaast is het belangrijk om de spullen die je uit de kelder haalt goed schoon te maken, zodat de kelderzwam zich niet verder kan verspreiden.

Stap 3: Verwijder de kelderzwam
Nu kun je aan de slag met het verwijderen van de kelderzwam. Hierbij kun je het beste contact opnemen met een specialist of een aannemer die gespecialiseerd is in het bestrijden van kelderzwammen. Zij weten precies hoe ze de kelderzwam moeten verwijderen en welke stappen ze moeten ondernemen om te voorkomen dat de kelderzwam terugkomt. In sommige gevallen moet de hele kelder gesloopt worden en opnieuw worden opgebouwd.

Stap 4: Maak de kelder grondig schoon
Na het verwijderen van de kelderzwam is het belangrijk om de kelder grondig schoon te maken. Alles wat van hout is moet goed worden geschuurd en geverfd worden, zodat de kelderzwam geen kans meer heeft. Maak daarnaast alle oppervlakten schoon met speciale middelen die de kelderzwam doden.

Veelgestelde vragen
Q: Kan ik zelf de kelderzwam verwijderen?
A: Het verwijderen van de kelderzwam is een taak die het beste kan worden uitgevoerd door een specialist. Zij weten hoe ze de kelderzwam moeten verwijderen en voorkomen dat deze weer terugkomt.

Q: Hoe voorkom ik dat de kelderzwam terugkomt?
A: Het is belangrijk om de kelder goed te ventileren en droog te houden. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat er geen vochtige plekken in de kelder zijn waar de kelderzwam kan groeien.

Q: Is de kelderzwam gevaarlijk voor mijn gezondheid?
A: Ja, de kelderzwam is gevaarlijk voor de gezondheid en kan leiden tot ademhalingsproblemen en allergische reacties. Het is daarom belangrijk om deze zo snel mogelijk te verwijderen.


Geplaatst

in

door

Tags: