Kersenvlieg bestrijden

Kersenvliegen kunnen een ware plaag zijn voor kersentelers. Deze vliegen leggen eitjes in de kersen voordat deze volgroeid zijn, wat ervoor zorgt dat de kersen gaan rotten en onbruikbaar worden. Gelukkig zijn er verschillende manieren om deze vliegen te bestrijden.

Allereerst is het belangrijk om te weten wanneer de kersenvliegen actief zijn. Meestal begint dit tussen mei en juni, afhankelijk van de temperatuur. Het is daarom belangrijk om in deze periode goed op te letten en preventief te werk te gaan.

Een eerste stap om de kersenvlieg te bestrijden is door middel van feromonenvallen. Deze vallen trekken mannelijke kersenvliegen aan met behulp van een speciale geur. Wanneer de mannelijke vlieg in de val terechtkomt, wordt deze gevangen en kan deze geen vrouwtjes meer bevruchten. Hierdoor wordt de voortplanting van de kersenvlieg beperkt.

Een andere methode om de kersenvlieg te bestrijden is door middel van insecticiden. Bij deze methode wordt er gif gespoten op de bomen of kersen om de vliegen te doden. Belangrijk is wel om te zorgen dat er geen andere insecten of dieren aangetast worden, daarom is het aan te raden om natuurlijke insecticiden te gebruiken.

Daarnaast kan het helpen om de boomgaard goed te onderhouden. Door onkruid en afval weg te halen, geef je de kersenvliegen minder kans om zich te verschuilen. Ook kan het helpen om de kersen regelmatig te plukken, omdat de vliegen voornamelijk eitjes leggen in onvolgroeide vruchten.

Tot slot is het belangrijk om alert te blijven en te blijven controleren op aanwezigheid van kersenvlieg. Zorg ervoor dat je snel actie onderneemt wanneer je de vliegen spot om verdere schade te voorkomen.

Veelgestelde vragen:

1. Kan ik kersen nog eten als er kersenvliegen in zitten?
Nee, het is aan te raden om kersen waar kersenvliegen in zitten niet te eten. Deze kersen zijn aangetast en kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid.

2. Hoe vaak moet ik de feromonenvallen controleren?
Het is aan te raden om de feromonenvallen wekelijks te controleren en leeg te maken. Zo kunnen de vallen opnieuw gebruikt worden.

3. Zijn natuurlijke insecticiden ook effectief tegen kersenvliegen?
Ja, er zijn natuurlijke insecticiden die effectief zijn tegen kersenvliegen. Belangrijk is wel om deze middelen op de juiste manier te gebruiken en niet te veel te spuiten.


Geplaatst

in

door

Tags: