Kriebelmug bestrijden

Heb je last van een kriebelmug in huis? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk van deze vervelende beestjes af. Maar hoe pak je dit het beste aan? In deze blog lees je alles over het bestrijden van een kriebelmug.

Stap 1: Identificeer de kriebelmug

Voordat je aan de slag gaat met de bestrijding van de kriebelmug, is het belangrijk om te weten welk insect je precies in huis hebt. De kriebelmug, ook wel knut genoemd, is een klein mugje van zo’n één tot vier millimeter groot. Ze zijn vaak te herkennen aan hun zwarte of grijze kleur en hun vleugels die in rust op hun lichaam liggen. Kriebelmuggen zijn vooral actief in de ochtend en avond en prikken vooral op vochtige, schaduwrijke plekken.

Stap 2: Maak je huis onaantrekkelijk voor kriebelmuggen

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom kun je het beste je huis zo onaantrekkelijk mogelijk maken voor kriebelmuggen. Dit doe je door ervoor te zorgen dat er geen stilstaand water in de buurt is, bijvoorbeeld in plassen of emmers. Kriebelmuggen leggen hier namelijk hun eitjes in. Daarnaast kun je ook horren installeren zodat de mugjes niet gemakkelijk naar binnen kunnen.

Stap 3: Gebruik insectenwerende middelen

Als je toch last hebt van kriebelmuggen in huis, kun je gebruik maken van insectenwerende middelen. Denk hierbij aan muggenspray, -stick of -roller. Ook zijn er speciale kaarsen en lampen die kriebelmuggen op afstand houden. Deze middelen zijn verkrijgbaar bij de drogist of online.

Stap 4: Maak gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen

Wil je liever geen chemische middelen in huis? Dan kun je ook gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Zo zijn er speciale oliën verkrijgbaar die je op je huid kunt smeren en die muggen op afstand houden. Ook kun je kiezen voor een natuurlijke muggenlamp, bijvoorbeeld op basis van UV-licht.

Stap 5: Schakel een professional in

Lukt het niet om de kriebelmuggen zelf te bestrijden? Dan kun je een professionele ongediertebestrijder inschakelen. Deze kan een grondige inspectie doen, de bron van de overlast vinden en deze definitief verwijderen.

Veelgestelde vragen:

Wat is het verschil tussen een kriebelmug en een gewone mug?

Een kriebelmug is kleiner dan een gewone mug en prikt vooral in de ochtend en avond. Daarnaast legt de kriebelmug haar eitjes in stilstaand water, terwijl een gewone mug deze legt in plassen en vijvers.

Zijn kriebelmuggen gevaarlijk?

Kriebelmuggen zijn niet gevaarlijk, maar hun beten kunnen wel vervelend zijn. Bij sommige mensen kan de beet leiden tot jeuk, zwellingen en huidirritaties.

Hoe voorkom ik dat kriebelmuggen in huis komen?

Je kunt voorkomen dat kriebelmuggen in huis komen door ervoor te zorgen dat er geen stilstaand water in de buurt is. Daarnaast kun je ook horren installeren om de mugjes buiten te houden.


Geplaatst

in

door

Tags: