Mollen bestrijden

Mollen zijn kleine zoogdieren die zich graag onder de grond bevinden. Ze maken graag tunnels en gangen en hun aanwezigheid kan schade aanrichten aan uw gazon, tuin en bloembedden. Gelukkig zijn er tal van manieren om mollen op afstand te houden en hun invloed op uw eigendom te minimaliseren.

Mollen zijn beruchte graafmachines. Ze zijn in staat om 20 tot 30 meter per dag af te leggen, en zullen meestal gebruik maken van oude tunnels in plaats van met anderen. Als u merkt dat u last heeft van een mol, is de eerste stap om te bepalen hoe groot het probleem echt is. Zoek naar de juiste plekken om de tunnels en hopen van vuil te vinden die u laten weten waar de mol zich bevindt.

Er zijn verschillende methoden om mollen af te schrikken en te bestrijden. Hieronder vindt u enkele ideeën om te proberen.

Weerhouden van mollenvallen

Mollen zijn erg slimme en handige wezens. Als je een val voor ze neerzet, hebben ze geen duidelijke reden om erin te lopen. Om deze reden is het belangrijk om de mollenvallen op strategische locaties te plaatsen. Ga op zoek naar recent gegraven tunnels en plaats de val op een plek waar je zeker weet dat er regelmatig door de mol wordt gelopen. Een andere optie is om de tunnel gedeeltelijk te blokkeren met aarde grond en de val daar te plaatsen. Controleer de val regelmatig en verwijder dode mollen zo snel mogelijk.

Schokbrekers

Een alternatief voor een val is om een schokbreker te gebruiken. Dit apparaat zendt geluidsgolven uit door de grond, wat de mol zou moeten afstoten. Schokbrekers zijn verkrijgbaar bij tuincentra en werken door geluidsgolven uit te zenden met een frequentie van 400 Hz of hoger. Deze geluiden zullen soms ook andere dieren afstoten, zoals slangen en muizen.

Tuinslang

Een tuinslang is een andere nuttige en goedkope manier om mollen af te schrikken. Zoek naar de meest actieve tunnellocaties en plaats de slang in de tunnel. Laat het water door de tuinslang lopen en laat de tunnel vollopen. De hoeveelheid water die nodig is om een ​​tunnel onder water te zetten, is afhankelijk van de afmetingen van het betreffende gebied.

Veelgestelde vragen

Hoe lang moet ik mijn tuinslang laten lopen?

U moet de tuinslang lopen tot de tunnel vol is met water. Laat het water minstens een uur in de tunnel. De mol zal zijn weg naar buiten proberen te vinden en zal uiteindelijk door de slangenopening kruipen waar u hem gemakkelijk kunt vangen.

Moet ik de mol meteen doden als ik hem vang?

Mollen zijn erg belangrijke dieren in het ecosysteem, ze helpen bij het omzetten van organisch materiaal in de bodem en verbeteren de kwaliteit ervan. Als je de mol vangt, zorg er dan voor dat je hem op een vriendelijke manier vrijlaat op een groenstrook of park. Zorg ervoor dat je hem minstens een kilometer van je huis weghaalt om te voorkomen dat hij terugkeert naar je tuin.

Tot slot is het van groot belang om te begrijpen dat het bestrijden van mollen veel geduld en toewijding vergt. Zorg ervoor dat u zich bewust bent van de verschillende opties die tot uw beschikking staan en kies degene die het beste bij uw situatie past. Blijf op de hoogte van de nieuwe activiteiten van de mol en blijf proberen de juiste oplossing te vinden. Met genoeg doorzettingsvermogen en de juiste acties kunt u van uw molprobleem afkomen.


Geplaatst

in

door

Tags: