Molshopen bestrijden

Mollen zijn fascinerende dieren die een belangrijke rol spelen in de natuur. Ze kunnen echter ook veel schade aanrichten op gazons en tuinen. Mollen veroorzaken vaak molshopen, die niet alleen lelijk zijn, maar ook gevaarlijk kunnen zijn voor mensen die erover struikelen. In deze blog gaan we in op het bestrijden van molshopen, zodat je weer een mooi en veilig gazon hebt.

Stap 1: Identificeer de molshopen

Voordat je begint met het bestrijden van de molshopen, is het belangrijk om te weten waar ze zijn. Loop rustig over het gazon en let op verhoogde heuvels van aarde. Als er meerdere heuvels zijn, is de kans groot dat er een mol actief is in de buurt. Merk ook op dat mollen meestal ’s nachts actief zijn, dus je kunt ze niet direct zien. Als je niet zeker weet of er mollen zijn, kun je ook zoeken naar de tunnels die ze graven.

Stap 2: Maak de molshopen plat

Een tijdelijke oplossing voor de molshopen is om ze plat te maken. Dit voorkomt dat mensen struikelen en op de grond vallen. Je kunt dit doen door voorzichtig op de molshopen te stappen of een schep te gebruiken om de aarde plat te maken. Wees voorzichtig om de mol niet te beschadigen, omdat deze mogelijk nog actief is in de buurt.

Stap 3: Maak het gazon minder aantrekkelijk voor mollen

Mollen worden aangetrokken door een aantal factoren, waaronder de zachte, rijke grond van je gazon. Je kunt het gazon minder aantrekkelijk maken voor mollen door het minder vochtig te maken en de grond te verstevigen. Dit kun je doen door het gazon tijdig te besproeien en door regelmatig te beluchten. Beluchten betekent het verwijderen van een kleine hoeveelheid aarde uit het gazon en het laten drogen voordat je het terugplaatst. Hierdoor wordt het gazon sterker en minder aantrekkelijk voor mollen.

Stap 4: Gebruik molwerende middelen

Als de molshopen blijven verschijnen, kun je molwerende middelen gebruiken om mollen te verjagen. Er zijn verschillende soorten op de markt, waaronder ultrasone apparaten, gif, plantaardige repelletkorrels en trilapparaten. Kies een methode die past bij jouw situatie en breng het aan in de omgeving van de molshopen.

Stap 5: Vraag professionele hulp

Als geen van de bovenstaande stappen werkt, kun je overwegen om professionele hulp in te roepen. Een professionele ongediertebestrijder kan je adviseren over de beste manier om mollen te bestrijden en kan indien nodig verdere maatregelen nemen om ze te verwijderen.

Veelgestelde vragen

Q: Is het doden van mollen humaan?

A: Molshopen kunnen gevaarlijk zijn voor mensen en dieren, maar mollen zijn natuurlijke dieren die een belangrijke rol spelen in de ecosystemen. Molwerende middelen zijn daarom een ​​humane manier om mollen te verjagen zonder hen te doden.

Q: Hoe kan ik voorkomen dat mollen terugkomen?

A: Door je gazon regelmatig te onderhouden en te beluchten, kun je de grond ervan verstevigen en minder aantrekkelijk maken voor mollen. Ook het gebruik van molwerende middelen kan helpen om mollen op afstand te houden.

Q: Is het mogelijk om molshopen te vermijden?

A: Helaas is het niet altijd mogelijk om molshopen te vermijden, omdat mollen regelmatig van de ene plaats naar de andere gaan op zoek naar voedsel. Door molwerende middelen te gebruiken en je gazon te onderhouden, kun je het aantal molshopen echter wel verminderen.


Geplaatst

in

door

Tags: