Mother of thousands stekken

Als je op zoek bent naar een makkelijke en leuke manier om je plantencollectie uit te breiden, is stekken een goede optie. Een plant die goed te stekken is, is de mother of thousands, ook wel bekend als Kalanchoe daigremontiana. Deze plant is een succulent en komt oorspronkelijk uit Madagaskar. Het kenmerkende van deze plant is dat hij kleine plantjes produceert aan de randen van de bladeren. Deze kleine plantjes kun je gemakkelijk stekken en zelf grootbrengen. In deze blog lees je stap voor stap hoe je dit het beste kunt doen.

Allereerst is het belangrijk om te weten welke mother of thousands het meest geschikt zijn om te stekken. Het beste kun je kijken naar bladeren die al een beetje verouderd zijn. Deze hebben namelijk al wat meer wortels en zullen daardoor sneller aanslaan als je ze stekt. Je kunt de randjes van deze bladeren voorzichtig losmaken van de moederplant en de kleine plantjes eraf halen. Als je de bladeren insnijdt, zul je zien dat er kleine plantjes zitten die nog aan de moederplant vastzitten. Deze kun je voorzichtig loshalen met een pincet.

Wanneer je de kleine plantjes hebt losgemaakt, kun je ze in een potje met potgrond planten. Het is belangrijk om de potgrond licht vochtig te houden, maar niet te nat. Zet het potje op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Het kan even duren voordat de stekken wortels gaan groeien, maar als dit eenmaal gebeurt is de kans groot dat ze snel uitgroeien tot sterke planten.

Om ervoor te zorgen dat je stekken goed groeien, kun je nog een aantal tips en trucs toepassen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je het potje met stekken regelmatig besproeit met water. Ook kun je van tijd tot tijd wat plantenvoeding aan het water toevoegen. Let er wel op dat je niet te veel voeding geeft, want dit kan schadelijk zijn voor de stekken.

Veelgestelde vragen:

1. Hoe lang duurt het voordat de stekken wortels krijgen?
Dit kan per stek verschillen, maar meestal duurt het ongeveer twee tot vier weken voordat de stekken wortels krijgen.

2. Moet ik de stekken beschermen tegen de zon?
Ja, het is belangrijk om de stekken te beschermen tegen direct zonlicht, omdat dit kan zorgen voor verwelking en verbranding van de stekken.

3. Kan ik de stekken ook planten in hydrokorrels?
Ja, het is mogelijk om de stekken te planten in hydrokorrels in plaats van potgrond. Zorg er wel voor dat je de korrels regelmatig besproeit, zodat de stekken voldoende water kunnen opnemen.

4. Moet ik de stekken ook snoeien?
Nee, het is niet nodig om de stekken te snoeien. De plantjes zullen vanzelf uitgroeien tot sterke planten.

Door het stekken van een mother of thousands kun je op een makkelijke manier je plantencollectie uitbreiden. Met behulp van deze tips en trucs zorg je ervoor dat de stekken goed groeien en snel uitgroeien tot volwassen planten.


Geplaatst

in

door

Tags: