Naaldaar bestrijden

Een naaldaar kan een vervelend probleem zijn in huis en kan gevaarlijk zijn voor mens en dier. Maar hoe bestrijd je een naaldaar? In deze blog bespreken we stap voor stap hoe je het beste van dit probleem af kunt komen.

Stap 1: Identificeer de naaldaar
Voordat je begint met bestrijden, is het belangrijk om te weten waar de naaldaar zich precies bevindt. Meestal zal deze zich in de vloerbedekking of meubels bevinden. Controleer alle plekken waar het dier met zijn nagels krabt.

Stap 2: Verwijder zichtbare naalden
Als je zichtbare naalden ziet, kun je deze verwijderen met een pincet of stofzuiger. Zo voorkom je verdere verspreiding van de naalden.

Stap 3: Stofzuigen
Stofzuig grondig de hele kamer waar de naaldaar zich bevindt. Zorg ervoor dat je ook alle hoeken en kieren meeneemt. Maak gebruik van een stofzuiger met een krachtige zuigkracht en een HEPA-filter.

Stap 4: Was textiel en beddengoed
Was alle textiel en beddengoed in de betreffende kamer op een hoge temperatuur van minstens 60 graden Celsius. Dit doodt niet alleen eventuele naalden die nog aanwezig zijn, maar ook eventuele eitjes die nog in het textiel aanwezig waren.

Stap 5: Schakel professionele bestrijding in
Als de naaldaar nog steeds aanwezig is, kan het zijn dat er een professionele ongediertebestrijder moet worden ingeschakeld. Zij beschikken over de juiste middelen en kennis om de naaldaar effectief te bestrijden.

Veelgestelde vragen over het bestrijden van een naaldaar:

1. Kunnen naalden schadelijk zijn voor mensen?
Ja, naalden kunnen schadelijk zijn voor mensen als ze ermee in contact komen. Dit geldt met name voor kleine kinderen en huisdieren.

2. Hoe voorkom ik dat naalden terugkomen?
Het regelmatig stofzuigen van de ruimte waar de naaldaar zich bevindt, kan helpen om verdere verspreiding te voorkomen. Daarnaast is het aan te raden om de nagels van huisdieren regelmatig bij te knippen om het krabben te verminderen.

3. Hoe weet ik zeker dat de naaldaar volledig is verwijderd?
Als je alle bovenstaande stappen volgt en er geen naalden meer worden aangetroffen, kun je ervan uitgaan dat de naaldaar volledig is verwijderd.

4. Kan ik zelf een naaldaar bestrijden of moet ik professionele hulp inschakelen?
Als de naaldaar niet met bovenstaande stappen kan worden verwijderd, is het verstandig om professionele hulp in te schakelen. Zij zijn opgeleid om dit soort problemen effectief te bestrijden.


Geplaatst

in

door

Tags: