Padden bestrijden

Padden kunnen een probleem vormen voor mensen die in de buurt van moerassen of poelen wonen. Ze kunnen invasief zijn en het ecosysteem verstoren. Bovendien kunnen padden giftig zijn en schade toebrengen aan uw huisdieren en kinderen. Het is daarom belangrijk om te weten hoe u padden kunt bestrijden als ze in uw omgeving voorkomen.

Stap 1: Identificeer de padden

Voordat u kunt beginnen met de bestrijding van padden, is het belangrijk dat u ze kunt identificeren. Er zijn verschillende soorten padden en de beste bestrijdingsmethoden kunnen verschillen per soort. In Nederland zijn de meest voorkomende soorten de Gewone pad en de Rugstreeppad.

Stap 2: Maak uw tuin minder aantrekkelijk voor padden

Een goede manier om padden uit uw tuin te houden, is door planten te kiezen die niet aantrekkelijk zijn voor deze amfibieën. Vermijd planten zoals hosta’s, lelies en varens, aangezien deze planten aanvoelen als een comfortabel bed om in te overnachten voor een pad. Daarnaast is het belangrijk om kieren en spleten in uw huis en schuur te dichten en een overvloed aan water in uw tuin en kruipruimte te voorkomen.

Stap 3: Gebruik een paddenscherm

Als er toch padden in uw tuin verschijnen, is een paddenscherm een effectieve manier om ze in de juiste richting te leiden en te voorkomen dat ze uw woning binnenkomen. Een paddenscherm is een relatief eenvoudige constructie die u gemakkelijk zelf kunt bouwen, of die u kunt laten plaatsen door een professional. Plaats het paddenscherm rond de perimeter van uw tuin om de padden uit uw tuin en huis te houden.

Stap 4: Zet een paddenemmer in

Als u padden in uw tuin vindt, kunt u een paddenemmer gebruiken om ze te verwijderen. Paddenemmers zijn metalen of plastic emmers van verschillende maten met een dakje dat voorkomt dat de padden ontsnappen. Graaf een deel van de emmer in de grond zodat de randen niet te hoog zijn voor de padden om in- en uit te klimmen en zet hem op een geschikte plek in uw tuin. Controleer de emmer regelmatig en breng de padden naar een nabijgelegen veilige locatie.

Veelgestelde vragen:

1. Is het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen een effectieve manier om padden te bestrijden?
Nee, het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen kan andere dieren in uw tuin of omgeving schaden en het is belangrijk om het ecosysteem te respecteren.

2. Kan ik padden op een humane manier bestrijden?
Ja dat kan. Het gebruik van een paddenscherm of paddenemmer is een humane en effectieve manier om padden uit uw tuin en huis te houden of te verwijderen.

3. Hoe kan ik ervoor zorgen dat de padden niet terugkomen?
Door het veranderen van de omgeving en het toepassen van de eerdergenoemde maatregelen om uw tuin minder aantrekkelijk te maken voor padden, zal het minder waarschijnlijk zijn dat ze terugkeren in uw tuin. Blijf alert en controleer regelmatig de paddenschermen en -emmers om te voorkomen dat de padden terugkomen.


Geplaatst

in

door

Tags: