Stalvliegen bestrijden

De stallen van paarden zijn altijd zeer populaire plekken voor stalvliegen. Dit komt voornamelijk doordat paarden mest produceren en dit een ideale broedplaats is voor vliegen en andere insecten. Stalvliegen zijn niet alleen irritant, ze kunnen ook gevaarlijke ziektes overbrengen op paarden, zoals infecties en parasieten. Daarom is het cruciaal om stalvliegen zo snel mogelijk te bestrijden. In deze blog zal ik stap voor stap uitleggen hoe je een stalvlieg kunt bestrijden.

Allereerst is het belangrijk dat je de oorzaak van de vliegenplaag aanpakt. Het is gemakkelijk om over te gaan tot het bestrijden van de vliegen, maar als je de oorzaak niet aanpakt, zullen de vliegen altijd terugkeren. Overweeg daarom om de mest regelmatig te verwijderen. Houd ook de waterbakken schoon en leeg vuilnisbakken met etensresten regelmatig.

Als de oorzaak is aangepakt, zijn er verschillende manieren om stalvliegen te bestrijden. Hieronder een overzicht van de meest voorkomende methodes:

1. Vliegenmepper: Een ouderwetse vliegenmepper kan nog altijd effectief zijn. Zorg ervoor dat er altijd een vliegenmepper in de stal aanwezig is. Vooral in de zomermaanden kan dit een groot verschil maken.

2. Insecticiden: Insecticiden zijn chemicaliën die worden gebruikt om insecten te doden. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten insecticiden op de markt die veilig zijn voor paarden en de omgeving. Het is belangrijk om de gebruiksinstructies op het etiket te volgen en het middel op de juiste manier te gebruiken.

3. Ultrasoon vliegenafweersysteem: Ultrasoon vliegenafweersystemen werken door middel van een hoogfrequent geluid dat door de vliegen als zeer onprettig wordt ervaren. Deze systemen kunnen een grote hoeveelheid vliegen op afstand houden.

4. Biologisch bestrijden: Dit houdt in dat er gebruik wordt gemaakt van andere dieren om de vliegenpopulatie te verminderen. Zo kunnen bijvoorbeeld kippen losgelaten worden in de stal. Zij eten de vliegenlarven op voordat deze uitkomen.

Als geen van deze methodes werkt, is het raadzaam om contact op te nemen met een professioneel bedrijf dat gespecialiseerd is in het bestrijden van vliegen. Zij kunnen je helpen bij het vinden van de beste oplossing.

Veelgestelde vragen:

1. Zijn insecticiden veilig voor mijn paard?

Ja, er zijn verschillende soorten insecticiden op de markt die veilig zijn voor je paard en de omgeving. Het is belangrijk om het middel op de juiste manier te gebruiken en de gebruiksaanwijzing te volgen.

2. Kan ik zelf een ultrasoon vliegenafweersysteem installeren?

Ja, er zijn verschillende ultrasone vliegenafweersystemen op de markt die gemakkelijk zelf te installeren zijn. Volg altijd de gebruiksaanwijzing op.

3. Als ik kippen loslaat in mijn stal, vinden mijn paarden dit dan niet vervelend?

Nee, kippen vormen geen bedreiging voor je paarden. Ze zullen hoogstwaarschijnlijk niet eens opgemerkt worden. Het is belangrijk om de kippen regelmatig te voeren om te voorkomen dat ze van de paardenmest gaan eten.

In conclusie is het bestrijden van stalvliegen mogelijk op verschillende manieren. Het is belangrijk om eerst de oorzaak van de vliegenplaag aan te pakken en vervolgens de juiste methode te kiezen. Als geen van deze methodes werkt, kun je contact opnemen met een professioneel bedrijf dat je kan helpen bij het bestrijden van de vliegen.


Geplaatst

in

door

Tags: