Strontvlieg bestrijden

Het bestrijden van een strontvlieg lijkt misschien een simpele taak, maar kan toch behoorlijk lastig zijn als je niet de juiste aanpak hanteert. Strontvliegen kunnen erg vervelend zijn als ze in je huis of tuin rondzwermen en vaak worden ze geassocieerd met vuil en onhygiëne. In deze blog vind je een stap-voor-stap plan om een strontvlieg te bestrijden en zo van deze hinderlijke insecten af te komen.

Stap 1 – Schaf een vliegenmepper aan
De meest simpele manier om een strontvlieg te bestrijden is met een vliegenmepper. Schaf er een aan en zorg dat je hem altijd bij de hand hebt. Wanneer je een strontvlieg ziet vliegen, kun je deze in één klap uitschakelen.

Stap 2 – Reinig je huis en tuin
Strontvliegen komen vaak af op etensresten en dierlijk afval, dus het is belangrijk om je huis en tuin regelmatig schoon te maken en afval op tijd weg te gooien. Hierdoor zullen de strontvliegen minder snel worden aangetrokken tot jouw huis.

Stap 3 – Maak een val
Een andere manier om strontvliegen te vangen is door een val te maken met azijn en afwasmiddel. Giet azijn in een glas of potje en voeg een druppel afwasmiddel toe. De vliegen worden aangetrokken door de geur van azijn, maar door het afwasmiddel zullen ze verdrinken zodra ze het oppervlak raken.

Stap 4 – Gebruik chemische middelen
Als de bovenstaande methoden niet blijken te werken, kun je ook chemische middelen gebruiken om de strontvliegen te doden. Er zijn bijvoorbeeld sprays verkrijgbaar die je op de plekken kunt sprayen waar de vliegen zich vaak bevinden.

Stap 5 – Zorg preventief voor minder strontvliegen
Om te voorkomen dat strontvliegen in de toekomst terugkomen, kun je zorgen voor een betere hygiëne in en om je huis. Houd je huis schoon en gooi afval op tijd weg. Daarnaast kun je ook zorgen voor horren en gaas om te voorkomen dat vliegen naar binnen komen.

Veelgestelde vragen:
Wat zijn strontvliegen?
Strontvliegen zijn kleine, bruinachtige vliegen die vaak worden aangetrokken door dierlijk afval en etensresten.

Zijn strontvliegen gevaarlijk voor de gezondheid?
In principe zijn strontvliegen niet gevaarlijk voor de gezondheid, maar ze kunnen wel ziektekiemen met zich meedragen en deze verspreiden.

Hoe voorkom ik dat strontvliegen terugkomen?
Door goed schoon te maken en afval op tijd weg te gooien, zorg je ervoor dat strontvliegen minder snel worden aangetrokken tot jouw huis. Daarnaast kun je horren en gaas plaatsen om te voorkomen dat vliegen naar binnen komen.


Geplaatst

in

door

Tags: