Tradescantia zebrina stekken

Als het gaat om plantenstekken, is de tradescantia zebrina een perfecte plant om mee te beginnen. Deze kamerplant, ook wel bekend als de wandelaar of de valse bromelia, heeft prachtige paarse en groene bladeren die een ongelooflijke aanvulling kunnen zijn op uw kamerplantenverzameling. Bovendien is deze plant gemakkelijk te stekken en te onderhouden. Of je nu een beginner bent in het stekken van planten of een doorgewinterde kamerplantliefhebber, deze gids zal je helpen om prachtige tradescantia zebrina stekken te maken en te laten groeien.

Hoe de beste tradescantia zebrina te kiezen om te stekken

De eerste stap bij het stekken van een tradescantia zebrina is het kiezen van de juiste plant om te stekken. Kies een gezonde, volwassen plant die minimaal één set van drie bladeren heeft. Het is ook belangrijk om een ​​plant te kiezen met sterke stengels en geen tekenen van ziekte of stress. Kies deze plant als moederplant voor het oogsten van stekken.

Het stekken van een tradescantia zebrina

Het stekken van een tradescantia zebrina kan het hele jaar door worden gedaan, maar het is het beste om in het voorjaar of de zomer te stekken wanneer de planten zich in een groeifase bevinden. Volg deze stappen voor stekken van Tradescantia zebrina:

1. Bepaal welke stelen u gaat stekken. Knip de stelen aan de basis af, waarbij u ervoor zorgt dat elke tak blaadjes heeft, en vermijd het knippen van stelen die al bloeien.

2. Verwijder de onderste bladeren van de stek en laat ongeveer twee sets bladeren over. Dit helpt de plant om energie te besparen en nieuwe wortels te laten groeien.

3. Vul een tuingereedschap met potgrond en maak een klein gat waarin je de stek plaatst. Plaats de stek in de potgrond en druk voorzichtig aan.

4. Geef de stek water om de grond vochtig te houden. Zorg ervoor dat de grondmatig vochtig is, maar niet te nat.

5. Het duurt ongeveer 4 weken voor de roots om te groeien. Voor de eerste maand houdt u de plant uit de volle zon en de bladeren matig vochtig, niet te veel water geven.

Hoe de stekken te verzorgen

Tradescantia zebrina stekken hebben slechts minimale zorg nodig om gezond en sterk te blijven. Hier zijn enkele tips:

• De stekken moeten worden bewaterd wanneer de grondmatig droog wordt.

• De stekken hebben heldere, indirecte verlichting nodig.

• Besproei regelmatig de bladeren om de luchtvochtigheid hoog te houden.

• Verplaats de stekken niet totdat ze sterk genoeg zijn, meestal 2-3 maanden na het planten.

Veelgestelde vragen

1. Hoe lang duurt het voordat een tradescantia zebrina stek wortel schiet?

Het duurt ongeveer 4 weken voor de tradescantia zebrina stek om wortel te schieten en kleine nieuwe groene bladeren groeien binnen twee tot drie maanden.

2. Kunnen tradescantia zebrina stekken in water worden geworteld?

Ja, Tradescantia zebrina-stekken kunnen gemakkelijk in water worden geworteld. Verwijder de onderste bladeren van de stek en laat ongeveer twee sets bladeren over. Plaats de stengel in een glas water en vervang het water wekelijks. Binnen twee tot drie weken zullen nieuwe wortels verschijnen.

3. Moet ik mijn tradescantia zebrina stekken voeden?

Ja, Tradescantia zebrina-stekken moeten van voedingsstoffen worden voorzien. Gebruik een vloeibare meststof met een verhouding van 2-1-2 en volg de instructies op de verpakking wanneer u water geeft.

Conclusie

Het stekken van een tradescantia zebrina is eenvoudig en vereist weinig onderhoud. Volg deze eenvoudige stappen om gezonde en weelderige stekken te laten groeien. Vergeet niet om ze goed te verzorgen door ze regelmatig water te geven en in de juiste lichtomstandigheden te houden. Met de juiste zorg zullen uw stekken snel uitgroeien tot volwassen tradescantia zebrina planten en prachtige toevoegingen zijn aan uw kamerplantenverzameling.


Geplaatst

in

door

Tags: