Vrouwentong stekken

Blog: Vrouwentong stekken – zo doe je dat!

Heb jij ook zo’n mooie vrouwentong in huis en wil je graag nog meer van deze plant? Dan is stekken de perfecte oplossing! In deze blog vertel ik stap voor stap hoe je het beste een vrouwentong kunt stekken en geef ik tips over de verzorging van de stekken.

Stap 1: Kies de juiste vrouwentong

Niet alle vrouwentongen zijn geschikt om te stekken. Het is belangrijk om een volwassen exemplaar te kiezen met minimaal zes tot acht bladeren. Ook moet de plant gezond zijn. Een gezonde plant herken je aan de glanzende bladeren die stevig aan de stengel vastzitten.

Stap 2: Snijd de bladeren af

Als je een geschikte vrouwentong hebt gevonden, kun je beginnen met stekken. Snijd van de vrouwentong de bladeren af die je wilt gebruiken voor de stekken. Dit doe je door het blad zo dicht mogelijk bij de stam af te snijden.

Stap 3: Laat de stekken ‘drogen’

Laat de afgesneden bladeren een paar dagen ‘drogen’, zodat het snijvlak kan indrogen. Hierdoor zorg je ervoor dat de stekken minder snel gaan rotten.

Stap 4: Planten maar!

Zodra het snijvlak van de stekken is ingedroogd, kunnen de stekken geplant worden. Maak een klein gaatje in de potgrond met een satéprikker en steek daar de onderzijde van de stek in. Druk de grond vervolgens goed aan rondom de stek. Geef daarna water en zet de pot op een lichte plek.

Verzorging van de vrouwentong-stekken

Het is belangrijk om de stekken in het begin voldoende water te geven en ze niet in de felle zon te zetten. Een plaats bij het raam waar de zon niet al te fel schijnt is ideaal. Geef de stekken pas water als de grond droog aanvoelt.

Veelgestelde vragen

1. Kan ik vrouwentong-stekken ook buiten planten?

Het is mogelijk om vrouwentongen buiten te planten, maar dit is alleen aan te raden in een klimaat waar de temperaturen ’s winters niet onder de 10 graden Celsius komen.

2. Wanneer kan ik het beste vrouwentong-stekken maken?

Het voorjaar is de beste periode om vrouwentong-stekken te maken. De plant heeft dan genoeg tijd om te groeien voor de winter begint.

3. Hoe snel groeien vrouwentong-stekken?

De groei van vrouwentong-stekken is afhankelijk van de omstandigheden. Het kan enkele maanden tot een jaar duren voordat de stekken voldoende geworteld zijn en goed groeien.

Met deze tips moet het stekken van vrouwentongen zeker lukken! Veel succes met het kweken van nieuwe exemplaren van deze mooie plant.


Geplaatst

in

door

Tags: