Woelmuis bestrijden

Een woelmuis kan een ware plaag zijn in de tuin of op het erf. Deze knaagdieren kunnen flink wat schade aanrichten aan planten en bomen, maar ook aan tuinmeubelen en bekabeling. Het bestrijden van een woelmuis kan dan ook essentieel zijn om verdere schade te voorkomen. Maar hoe pak je dit het beste aan?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat woelmuizen voornamelijk actief zijn in de schemering en ’s nachts. Dit betekent dat je het beste ’s avonds of ’s nachts op zoek kunt gaan naar de gangen van de woelmuizen. Deze gangen zijn te herkennen aan kleine hoopjes met aarde.

Vervolgens is het aan te raden om een speciale woelmuisval aan te schaffen. Deze val werkt als volgt: de woelmuis komt in de val terecht en wordt vervolgens gedood. Het is belangrijk om de val op de juiste manier te plaatsen, namelijk in de gangen van de woelmuis. Dit kun je doen door een stokje in de grond te steken op de plek waar de gang loopt en de val hier vervolgens overheen te plaatsen.

Als je liever geen dodelijke val gebruikt, dan kun je ook kiezen voor een mollen- en woelmuizenverjager. Dit apparaat produceert geluidstrillingen die de woelmuis niet kan verdragen. Hierdoor zullen ze snel op zoek gaan naar een andere plek om te verblijven.

Heb je last van meerdere woelmuizen? Dan is het aan te raden om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. Zij hebben de juiste kennis en ervaring om de woelmuizen op de meest effectieve en veilige manier te bestrijden.

Vaak gestelde vragen over het bestrijden van woelmuizen:

1. Hoe groot is de kans dat de woelmuis terugkeert na zijn/haar vangst?
Er is altijd een kans dat er meer woelmuizen in de buurt zijn. Het is dan ook belangrijk om alert te blijven en regelmatig te controleren op nieuwe sporen.

2. Zijn er natuurlijke manieren om woelmuizen te bestrijden?
Ja, er zijn een aantal natuurlijke manieren om woelmuizen te bestrijden. Zo kun je bijvoorbeeld pepermuntolie of knoflook gebruiken om ze op afstand te houden. Ook zijn er planten die de geur afschrikken, zoals de Narcissus tazetta.

3. Hoe voorkom je dat woelmuizen terugkeren?
Het is belangrijk om te zorgen voor een nette en opgeruimde tuin of erf. Woelmuizen zijn namelijk gek op rommelige plekken waar ze zich kunnen verschuilen. Daarnaast kun je ook kiezen voor bepaalde planten die de woelmuizen op afstand houden.

4. Is het bestrijden van woelmuizen schadelijk voor het milieu?
Dat hangt er vanaf welke methode je gebruikt. Het gebruik van gif kan schadelijk zijn voor de natuur en andere dieren. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een veilige en niet-giftige bestrijdingsmethode.


Geplaatst

in

door

Tags: